Segalanya Bermula Daripada MINDA

Wednesday, December 15, 2010 |Salam hormat,

Setiap hari ada saja orang mencari peluang mengubah hidup dengan mencari pendapatan lebih untuk keluarga.

Dan setiap hari juga ada orang yang gagal selepas mencuba bermacam-macam cara untuk buat duit samada buat duit di internet ataupun buat duit dengan perniagaan part time.

Gagal, gagal, dan terus gagal selepas banyak kali dah mencuba. Panduan dah banyak dibeli, seminar dah banyak dihadiri tetapi masih tak kena..

TAPI..

Bagaimana orang lain boleh berjaya menggunakan panduan yang sama dipelajari? Sedangkan setiap dari kita mempunyai masa 24 jam sehari..

Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang masih tercari-cari dan gagal adalah minda. Minda yang membezakan kita.

Sedangkan dalam buku Rich Dad Poor Dad juga ada menyatakan bahawa 'harta' yang paling berharga dalam diri kita bukannya wang ringgit..

Ianya adalah MINDA..

Ia boleh mempengaruhi kita..

Ramai yang berpendapat bahawa kuasa minda adalah sesuatu yang sukar dipelajari dan
diaplikasikan dalam diri. Ini berikutan mereka yang gagal mengawal minda mereka berpendapat bahawa kuasa minda adalah karut dan sekadar teori semata-mata.

Adakah anda juga salah seorang mangsa yang gagal memperkasakan minda? Sebelum itu, tahukah anda bahawa statistik menunjukkan bahawa tindakan yang anda lakukan hari ini 90% datangnya daripada minda? Namun persoalannya sekarang, apakah kaedah terbaik yang disarankan supaya anda dapat menguasai minda?

Berdasarkan kajian pakar, kaedah pengulangan adalah salah satu teknik terbaik untuk
memperkasakan minda. Dimana melalui pengulangan, ia dapat mewujudkan “kesedaran” dalam minda dalam keadaan tidak sedar untuk mula mempercayai sesuatu perkara. Untuk memudahkan pemahaman anda mengenai teknik pengulangan ini, saya menyediakan beberapa contoh pengulangan yang dapat membentuk minda yang positif.

• “Saya adalah seorang jutawan”
• “Saya mempunyai keluarga yang bahagia”
• “Saya sentiasa mempunyai keyakinan yang tinggi”

Saya yakin kebanyakkan daripada anda sudah mengetahui teknik pengulangan ini. Namun persoalannya ialah sejauh mana anda percaya dengan teknik ini? Dengan mula menanam kepercayaan bahawa teknik ini dapat menghasilkan kesan optimum, maka minda anda akan mula menerima isyarat untuk mempercayainya.

Berapa kerap saya perlu melakukan teknik ini supaya dapat melihat kesannya?
Bagi menjawab persoalan ini, ia bergantung pada keupayaan anda berkomunikasi dengan minda. Ada segelintir yang berjaya menguasainya dalam jangka masa yang singkat manakala segelintir individu mengambil masa bertahun-tahun sebelum dapat melihat kesannya.

Walaubagaimanapun, disini saya sediakan beberapa saranan supaya dapat membantu anda untuk menguasai teknik pengulangan ini:

• Lakukannya sebaik sahaja anda bangun dari tidur dan sebelum anda tidur.

• Tutup mata anda dan cuba bayangkan apa yang anda katakan menjadi realiti.

• Hayati setiap perkataan yang anda luahkan itu supaya ia dapat mewujudkan kesan emosi pada diri dan minda anda.

Kesimpulannya teknik pengulangan ini memerlukan konsistensi agar minda anda dapat menerima isyarat tersebut secara perlahan-lahan. Apa yang perlu anda lakukan hari ini ialah mempercayai dan menghayati setiap perkataan yang anda luahkan kerana ia tidak akan berhasil jika anda sendiri tidak yakin dengan apa yang disebut.

Untuk tahu lebih lanjut bagi mempelajari teknik penguasaan minda, anda boleh klik pada
link dibawah.

http://rkurl.com/minda

Ya, ia merupakan ebook yang ditulis oleh seorang Pakar Perniagaan Internet, Ammar Zahar
yang mengubah kehidupannya dari zero satu ketika dulu dengan cara mengawal mindanya.

Jadi, dapatkan ebook ini sekarang juga!

Ikhlas,

rina

0 comments:

Jana Duit Online